DAFiTS:: Antropologia, Filosofia i Treball Social. URV

Inici Grau d'Antropologia i Evolució Humana

Grau d'Antropologia i Evolució Humana URV-UOC

 

 

Grau interuniversitari per a estudiar la diversitat sociocultural i evolutiva de l'ésser humà

El Grau en Antropologia i Evolució Humana, elaborat conjuntament entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), està orientat a formar estudiants en el camp de l'Antropologia en els seus dos vessants principals: social i cultural i evolució humana. S’ofereix en una doble modalitat: virtual i semipresencial. La modalitat virtual assegura a l'estudiant la possibilitat de cursar tot el grau a distància utilitzant el campus virtual de la UOC. El model semipresencial combina l’ensenyament virtual amb la impartició de sessions presencials en determinades assignatures al campus Catalunya de la URV.


Aquest grau interuniversitari està pensat per a estudiants amb inquietuds de formació en aquests camps, i interessats en obtenir una capacitació en el coneixement i reconeixement de la diversitat sociocultural en clau local, evolutiva i comparativa. El currículum formatiu contempla una visió holística de l’ésser humà, incorporant les aportacions de les diverses ciències naturals, humanes i socials en l’estudi dels orígens de la humanitat, la variabilitat humana i els comportaments socials a través del temps i l'espai. Amb això, es reprèn una concepció àmplia de l’antropologia que s’ha desenvolupat especialment en els països d’influència anglosaxona i a Llatinoamèrica. En aquest sentit, es tracta d'una formació pionera en tant que esdevé el primer grau impartit a Espanya que permet adquirir coneixements sobre i des de totes les dimensions de l'ésser humà.

 

Aquesta titulació neix com una opció formativa innovadora per als estudiants que estiguin interessats en l'estudi de la diversitat cultural, el patrimoni arqueològic, la cooperació, l' adaptabilitat de les formes culturals i l'evolució humana. Té la clara vocació de projectar-se en camps professionals diversos i estretament relacionats amb el món en que vivim com ara l´educació, la salut i la sanitat, les agències de cooperació internacional, institucions museístiques, culturals, socials i jurídiques, altres institucions de recerca, el món de la gestió cultural i el turisme, els mitjans de comunicació, les noves tecnologies o els àmbits relacionats amb la creació i la innovació.

 

 

Mabel Gracia-Arnaiz
Universitat Rovira i Virgili

Begonya Enguix
Universitat Oberta de Catalunya

 

  Share