DAFiTS:: Antropologia, Filosofia i Treball Social. URV

Inici Montserrat Soronellas
montse_soro

Montserrat Soronellas Masdeu

Montserrat Soronellas Masdeu és doctora en antropologia per la Universitat Rovira i Virgili i professora del Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV. Ha dut a terme recerca sobre l'àmbit de la família i el parentiu en el context dels mecanismes de reproducció i de transformació de les societats agràries i rurals. Fruit d'aquesta recerca ha publicat articles diversos i els llibres: Cooperació Agrària (2000) i Pagesos en un Món de canvis. Família i cooperativisme agrari, segles XVIII i XIX (2007). Actualment, està realitzant recerca en l'àmbit de les migracions internacionals, amb especial interès en l'estudi de les famílies transnacionals i en l'impacte dels fluxos migratoris en els contextos rurals.

 


  Share

 

Línies de recerca

 • Línies genèriques: Antropologia de les migracions, Antropologia del parentiu i de la família, Transformació de les societats rurals
 • Perfil tècnicometodològic: Tècniques qualitatives, Anàlisi de xarxes, Mètode genealògic
 • Línies de recerca bàsiques: Migracions transnacionals, Famílies transnacionals, Projectes i processos migratoris
 • Línies de recerca complementàries: Noves tendències en la cultura urbana i transformació de la cultura agrària i de la societat rural, Multifuncionalitat i terciarització a la societat rural, Migracions i ruralitat, Xarxes i cadenes migratòries, Polítiques agràries i polítiques d'acció rural: la patrimonialització del territori.
 • Àrees geogràfiques d'interés: Península Ibèrica, Amèrica Llatina, Pirineus

 


  Share
Articles en revistes


 • Roca, J; Soronellas, M; Bodoque, Y. (2012), "'Migraciones por amor: diversidad y complejidad de las migraciones de mujeres", Papers. Enllaç.
 • Bodoque, Yolanda; Soronellas, Montserrat (2011), "Matrimoni transnazionali. Nuovi percorsi nell'analisi d'una realtà migratoria particolare", Mondi Migranti, 3, pp.165-190. Enllaç.
 • Bodoque Puerta, Yolanda y Soronellas Masdéu, Montserrat (2010). "Parejas en el espacio transnacional: Los proyectos de mujeres que emigran por motivos conyugales". Migraciones Internacionales. Vol. 5. Llegir on-line.  ISSN 1665- 8906. 
 • Soronellas, M.; Martorell, X.; Martí, T. (2007). “L'habilitat de triar. Memòria del treball de les dones en els magatzems de fruita seca”, a: Kesse, 40:4-10, Tarragona: Cercle d'Estudis Històrics i Socials). ISSN: 1136-7865. Paraules Clau: Gènere / condicions de treball / Mercat de Treball / Franquisme / Antropología Social. Enllaç permanent.
 • Soronellas, M. (2006). “Contradiccions de les societats multiculturals”, a: Revista Associació Atzavara, 2:8-9, Tortosa. Paraules Clau: Immigració / societats multiculturals / Identitat cultural / Cohesió social. Llegir on-line.
 • Soronellas, M. (2005). “El matrimoni i la planificació de la vida conjugal”, a: Ciutadans. Revista de Ciencies Socials d'Andorra, 2:50-56, Andorra la Vella. Paraules Clau: matrimoni / Familia / Familia i relacions de gènere / conjugalitat. Llegir online. 

  Share
Llibres


 • Jordi Roca Girona, Yolanda Bodoque Puerta, Marija Djurdjevic, Lídia Martínez Flores, Montserrat Soronellas Masdeu (2010) "Noviazgos transnacionales, migraciones por amor y formación de parejas mixtas en España. A: Soronellas Masdeu, Montserrat (coord.) Familias en la migración. Emociones, solidadaridades y obligaciones en el espacio transnacional. Barcelona: Icaria. ISBN: 978-84-9888-237-7. Enllaç permanent. 
 • Soronellas Masdeu, Montserrat (coord.) Familias en la migración. Emociones, solidaridades y obligaciones en el espacio transnacional. Barcelona: Icaria. ISBN: 978-84-9888-237-7. Enllaç.
 • Roca, J.; Martínez, L.; Bodoque, Y.; Djurdjevic, M.; Soronellas, M. (2008), Amor importado, migrantes por amor: la constitución de parejas entre españoles y mujeres de América Latina y de Europa del Este en el marco de la trasnformación actual del sistema de género en España, memoria de investigación, Madrid: Ministerio de Igualdad. Secretaría General de Políticas de Igualdad. Instituto de la Mujer. Publicació completa
 • Pujadas, J.J.; Soronellas, M.; Casal, G. (2007). Cada casa és un món. Família, economia i arquitectura a Cerdanya , Temes d'Etnologia de Catalunya 14, Barcelona: Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, 439 p. ISBN: 8439375816. Enllaç permanent.
 • Soronellas, M. (2006). Pagesos en un món de canvis. Família i associacions agràries . Tarragona: Universitat Rovira i Virgili. ISBN: 84-8424-0760-3. Enllaç permanent.


  Share

 

Capítols de llibre

 • Bodoque, Yolanda; Soronellas, Montserrat (2011), "Anàlisi dels continguts. Com indexar les entrevistes", Metodologia de recerca etnològica, Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya, pp. 63- 72, ISBN: 978-84-393-8601. 
 • Soronellas Masdeu, Montserrat (2010) "Familia, Migraciones y Desarrollo". A: Familias en la migración. Emociones, solidaridades y obligaciones en el espacio transnacional. Barcelona: Icaria. Pp. 9-27. Enllaç.
 • Jordi Roca Girona, Yolanda Bodoque Puerta, Marija Djurdjevic, Lídia Martínez Flores, Montserrat Soronellas Masdeu (2010) "Noviazgos transnacionales, migraciones por amor y formación de parejas mixtas en España. A: Soronellas Masdeu, Montserrat (coord.) Familias en la migración. Emociones, solidadaridades y obligaciones en el espacio transnacional. Barcelona: Icaria. ISBN: 978-84-9888-237-7. Enllaç.
  Share
Més articles...Biblioteca DAFITS

Romani, Oriol (1992). Drogodependientes: circuitos informales y procesos de integración social. Institut de Reinserció Social, IRES, Barcelona